Hvad er fibernet?

Fibernet eller optisk fiber, som det også kaldes, er internet med lysets hastighed, der bliver transporteret via lysledere.

Et fiberkabel eller lyslederkabel er på tykkelse med et menneskehår. Fiberkablet har mulighed for at transportere en uendelig mængde data med lysets hastighed på trods af dens lille størrelse.

Lyslederkablet er produceret af plastik eller glas og består af mange forskellige tråde, som er omgivet af lige netop plastik eller glas. Dette skyldes, at kernen skal være transparent, så lyset kan ledes igennem kablet. Det er på den måde, at fibernet fungerer og har mulighed for at transportere data med lysets hastighed. Lyset sendes fra A til B og kastes derefter tilbage igen. Dette gør også, at lyset forbliver i røret og dataen forsvinder deraf heller ikke. Kablet fungerer således mere som en lukket container, som lyset kan fragte sig frem og tilbage i.

Med andre ord.. Det går lynende hurtigt! 

Fase 1 af nedgravningen:

Som et led i løbende opgradering af den digitale infrastruktur i Avedørelejren er TDC NET i færd med at nedgrave fibernet hovedforsyningen her i Avedørelejren. Således kan vi som beboere forhåbentligt allerede senere i år blive tilsluttet fibernet, som bringer mange nye og spændende TV og internet produktsammensætninger med sig samt fremtidssikre vores digitale infrastruktur.

Første fase er af nedgravning af hovedforsyningen i lejren er nu færdiggjort. Arbejdet betales helt af TDC NET og vil derfor ikke medføre udgifter for os beboere. Arbejdet udføres med stor respekt for Avedørelejrens smukke omgivelser, grønne arealer og beplantning og er estimeret til at vare ca. 10 uger.

Der vil i den forbindelse ikke kunne undgås gener i form af støj, opgravede fortov og græsplæner visse steder, manglende parkeringspladser mv.

I denne første fase nedgraves fibernet ikke helt ind til hver enkelt forening. Det vil komme på et senere tidspunkt i en fase 2, hvor hver forening vil skulle beslutte om man ønsker at tilslutte sig fibernettet. Meget mere information om dette vil komme senere og vil blive husstandsomdelt.

Bemærk at arbejdet hele tiden flytter sig i takt med at projektet skrider frem. Ingen offentlige veje vil derfor blive afspærret og det vil derfor under hele projektet være muligt at komme ind og parkere sin bil i lejren. Der vil dog være perioder under projektet, hvor man er nødt til at parkere sin bil et andet sted, f. eks på parkeringspladserne langs filmbyen.

Download Beboer info omkring fase 1 af Fibernet nedgravningen i Avedørelejren her. 

Fase 2 - tilslutning af foreningerne

Læs mere om fase 2 lige her

Luk menu